1 April 2016

Cara Nak Guna Aplikasi Telegram Kat Komputer atau Laptop

Telegram ni aplikasi lebih kurang sama tapi tak serupa dengan WhatsApp. bagi aku, aku lebih suka Telegram berbanding WhatsApp. Tapi, kedua-duanya pun aku guna. Hihihihi....

Telegram ni, selain boleh install kat handphone, korang boleh juga install kat PC. Dan cara nak install tu, giler senang tau !

Penting !! - Tapi make sure, korang install la dulu telegram ni kat handphone korang ye. 

Mula-mula korang klik link ni https://web.telegram.org/#/login . Atau korang boleh jer terus google , telegram web. Mudah !

Step 1 : Pilih Malaysia
sebab kita kan duk malaysia..hihihi

Step 2 : nak mudah cari, taip Malaysia.. kang dia keluar list, korang klik je la..

Step 3 : Masukkan nombor handphone korang yang dah korang install telegram tu. Nanti korang akan terima nombor kod ke telegram di handphone korang untuk access masuk telegram di PC.




step 4 : masukkan jer nombor kod 5 digit tadi. dan ENTER. Siap !! 


senang takkkk ?? 
senang je wei..hihihi



Be First to Post Comment !
Post a Comment

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa