17 March 2017

Heidaia Beauty Velvet Lip Paint - Lipstick Yang Buatkan Bibir Sensitif Makin Seksi & Menawan


Assalamualaikum, hi!

Aku nak share pasal salah satu produk yang baru ter suka sangatttt!

pasal apa? pasal dia tak ada parabens... sejak makin berusia ni, kulit aku semakin sensitif..kalau dulu, balun pakai mekap tiruan pun, ok lagi...skin menten cun punya tanpa tumbuh sekoq jerawat pun... sekarangggg, jangan harap..walaupun produk tu well known, tapi aku tak boleh pakai (ada beberapa brand jer la, sebab aku bukan jenis giler kosmetik.hihihi)

aku kene pilih2 produk kalau nak beli sekarang ni... termasuk lah foundation, lipstick, eyeliner dan lain-lain. Silap produk, kulit hakak akan bengkak, kemudian menggelupas dan bersisik dannnnn gatal...gatal yang sedapp bila digaru-garuuu, lepas tu pedihhh bila kene air... fuhhhh, tak sanggup dik.

pernah satu ketika dulu, last year la...aku ada pakai 1 foundation nih... bukan 1st time pakai tau. ada 2,3x jugak..sebelum tu ok jer, lama2 tak boleh..bengkak muka dan terus pergi klinik. Faktor umur agaknya..hahahaha....

so sekarang ni, aku kene lebih berhati-hati dalam pemilihan produk kosmetik.. kene pastikan paraben free dan bebas bahan kimia2 yang lain... hakak berpendapat, hakak allergic bahan-bahan kimia dalam kosmetik2 iteww, tapi hakak tak tahu apa bende......

sekarang aku dah ada Heidaia Beauty Velvet Lip Pain. selain produk nya, hakak trust founder lipstik nih.....kawan baik hakak masa study kat UTM dulu..aku sangat2 kenal dia yang sangat memilih dalam produk kosmetik because of her skin sangat allergic... dan pernah dapatkan rawatan daripada pakar. so, bila dia keluarkan lipstik ni, bukan hanya untuk keuntungan semata-mata...tapi untuk didik masyarakat betapa pentingnya penggunaan produk kosmetik yang SELAMAT. tambah pulak lipstik kan, yang kita sapu kat bibir, lepas tu tak lap, tak basuh, masukkan makanan dalam mulut, sekali dengan lipstik tu kita ngap masuk dalam perut... cer bayang kalau lipstik kita tu tinggi bahan-bahan kimia merbahaya?? ohemmmgeeee...

tak dapat bayangkan camna dia boleh effect pada kesihatan..dan paling serammm, boleh sebabkan kanser... huhuhuuu..

ini aku share info daripada facebook Page Heidaia Beauty . korang boleh terus ke page ni kalau nak order hokey.

Kenapa Pilih Heidaia Beauty velvet Lip Paint?


HEIDAIA BEAUTY products are strictly formulated WITHOUT:

PARABENS
ALCOHOL
LEAD/PLUMBUM
CARMINE
MINERAL OIL
LANOLIN
UREA
PHTALATES
ANIMAL DERIVATIVES


And VELVET LIP PAINT IS GUARANTEED:

100% Halal Certified by JAKIM
100% Lab Test passed
100% KKM Approved
100% Safe for Sensitive Lips
100% Cruelty Free
100% Vegan Friendly
100% Pigmented & Smooth Formula
80% Transfer Proof Formula


Why heidaiabeauty velvetlippaint is not 100% transfer proof formula? It is only 80% transfer proof which we purposely made it to ensure our lips are not overdrying and "non- crack" effect to create super comfy on lips. It does leave little stain on cups/straws/glassess but to avoid it just dab a tissue onto your inner lips to remove excess lip paint. If your lips feel dry just apply our sugarscrub or just a light swipe of lipbalm before applying the lip paint. 




Seperti yangaku cerita tadi, founder Heidaia Beauty ni sangat menekankan tentang produk yang selamat..

Some of us cannot tolerate with any of parabens. It can cause itchiness, burning sensations, dryness etc. Check your cosmetic ingredients before purchasing them. HEIDAIA BEAUTY IS FORMULATED WITHOUT PARABENS. We create high performance cosmetic. No CHEAP formula/ingredients here.



 6 warna menarik pilihan ramai.

Toffee Coffee
peanut Butter
Berry Sorbet
Pink Lemonade
Red Apple Pie
Choc Ganache



Boleh juga dapatkan Heidaia Velvet Lip Paint daripada agen2 sah;



Whatsapp 0173782315


 www.wasap.my/60104024612


0123171714
Delivery available sekitar KL, Shah Alam & Bangi. 


Whatsapp 010 2255 284 
Cyberjaya, Dengkil, Putrajaya, KLIA.


Bagi yang nak jadi agen, boleh roger2 Puan Heidaia hokey.
Klik je facebook page Heidaia Beauty.


9 March 2017

Pin Shawl Owl & Mickey Mouse by musecandy



Hi, Assalamualaikum !!

Hari ni aku nak share pasal pin shawl yang cute mute nih...aku beli daripada seller di Instagram iaitu @musecandy. Ini bukan review produk atau iklan berbayar tau ! Sesaje nak berkongsi.

M2M dah jadi customer musecandy nih since 2014 kalau tak silap..masa tu aku borong pin shawl bebanyak untuk jadikan free gift buat customer Shaklee aku.

design yang sangat menarik dan cute ....
harga yang berpatutan.....
membuatkan aku excited nak beli dan selalu jugak ushar IG musecandy nih...

Semua orang especially pompuan termasuklah aku, memang suka dan tertarik pada something yang comel dan cute kan..dan mendorong kita untuk membeli walaupun kadang benda tu tak perlu, tapi sebab cute sangattt, maka terbeli lah pin shawl owl dan mickey mouse ni haa....

hajat hati, nak beli 1 je pin shawl owl tu...

bila tahu harga 1 pin RM 5jer, terbuntang mata ..... MURAH !!!

terus order 6 pcs...hahahahaha

3 pcs Owl
3 pcs Mickey Mouse

terima parcel semalam, tak sabar nak buka ...
si Onnee pun excited duk ingat mama belikan untuk dia...
risau jugak nak beri dia guna pin ni sebab dia kecik lagi dan mungkin akan tercucuk.... 
alasan sangatt kan..nak bolot sorang la tu..hikhikhik

korang yang teringin nak order, boleh lah ke IG musecandy

www.instagram/com/musecandy

cuci mata pon boleh..
hobi M2M di masa tak berapa nak lapang, tapi sempat ushar IG musecandy...hahahha



cantik takkk???
pin owl tuuuu laaa....hahahahha

cute hokey...
terasa dunia remaja aku kini kembali semula....koh koh koh....